ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


 Bugün ne zamandır paylaşmayı isteyipte paylaşamadığım nefis bir tarifim var sizlere..

Eski bir rivayet vardır mevsiminde tüketilen 40 enginarın karaciğeri yenilediği söylenir.Ne kadar 

doğru bilemem ama enginarın karaciğer dostu  olduğunu herkes bilir.

Diğer sebze fiyatlarına göre kıyaslandığında malesef pahalı olan enginarı tüketebildiğiniz kadar 

tüketmeye çalışın.İsterseniz iç harcını hazır garnitür ile hazırlayabilir hazırlama süresini dahada 

 kısaltabilirsiniz. 



Malzemeler

6 tane temizlenmiş enginar

1 yemek kaşığı un

1 tane havuç

1 tane orta boy patates

1 kase bezelye

1 tane kuru soğan

Limon

Karabiber

Tuz

Zeytinyağ

Dereotu

Yapılışı

Enginarlar temizlenip uygun bir tencereye alınır.

1 yemek kaşığı ( silme) un,1 limonun suyu, 2,5 su  bardağı su ile iyice karıştırılır.

Hazırlanan su enginarların üzerine dökülerek enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Kalan haşlama suyu tekrar kullanmak için bir kaseye ayrılır.

1 tane soğan küp küp doğranıp  zeytin yağında sotelenir.

Üzerine yine küp küp doğranmış havuç ve patates eklenip kavrulur.

1 kase bezelye ilave edilip karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ilave edilip karıştırılır.

 1 çay bardağı su ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir.

Haşlanmış enginarlar tencereye dizilip pişen garnitür  ile içleri doldurulur.

Zeytin yağı ve tuz ilave edilir.

Ayrılan haşlanmış enginar suyu enginarların yarısına kadar gelecek şekilde ilave edilip 15 dakika

kadar ağzı kapalı şekilde pişirilir.

Üzerine ince kıyılmış dereotu ile servis yapılır.AFİYET OLSUN.






29 yorum:

  1. Şahane ve çok leziz görünüyorlar en sevdiğim sebze ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sunum müthiş ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık, annem sevmediği için bizim eve hiç girmez enginar. Tadını merak etmiyor değilim.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık .Enginarın her turlusu kabulüm.Biz festivalini bile yaptık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bulunduğunuz yerde demek ki enginar yetişiyor şanslısınız.

      Sil
  5. Tam mevsimi. Ben de çok seviyorum enginarı.

    YanıtlaSil
  6. On numara olmuş.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. geç bulup müptelası olduğum bir lezzet :)) lütfen bu karışıma bir de iç baklayı haşlayıp kabuklarını soyarak ekleyin...lezzet farkına inanamazsınız !!!

    YanıtlaSil
  8. Benim oğlan bayılır enginara en kısa zamanda süpriz yapayım bari ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuğunuzun sevmesi ne güzel birde ben sevdirebilsem, teşekkürler.

      Sil
  9. Enginarın her halini severiz, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Enginar olsun bana :)))) ellerine sağlık canım .

    YanıtlaSil
  11. tam enginar mevsimi aslında alıp alıp yapmak lazım..

    YanıtlaSil
  12. Bunca yıllık anneyim, ev kadınıyım; enginara bayılırım ama hala annemde yerim bu yemeği sadece:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annelerin yaptığı yemek bir başka olmaz mı zaten.

      Sil
  13. Ellerinize sağlık.Enginarı çok severim...

    YanıtlaSil
  14. Muhteşem.. Denemek isterim.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enginarı seviyorsanız mutlaka denemenizi öneririm.

      Sil
  15. sunum harika, elinize sağlık

    YanıtlaSil