PEYNİRLİ PİŞİ





Malzemeler

1 su bardağı yoğurt

1 tane yumurta

1 paket kabartma tozu yada karbonat

Tuz

Alabildiği kadar un

Kızartmak İçin

Sıvıyağ

İç Harcı İçin

1 kase böreklik peynir

Maydanoz

Yapılışı

Bütün hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. (30 dk kadar bekletilir)

İç harç için,  peynir ve maydanoz karıştırılır.

Hamur tezgaha alınarak merdane yardımıyla açılır.
Bardak yada hamur şekillendirme aparatıyla kesilir.
İç harcı koyulup poğaça şeklinde kapatılır.
Kesilen hamur kızgın yağda kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.



4 yorum:

  1. Çerkes lezzetlerinden sanki :) Yanlış mı hatırladım? Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çok iştah açıcı duruyor.. Ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
  3. aman tanrımmm misss miss gelsin bayılırım
    yesek yesek ve kilo almasak ne olurduuuu:)))

    YanıtlaSil
  4. ne güzel bir pişi olmuş bana mayalı kızarmış hamur işleri dokunduğu için yiyemiyorum seyirlik oluyor eminim tadıda çok güzeldir ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil