EV YAPIMI CEVİZLİ BAKLAVA (100 KAT)





Malzemeler

2 tane yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım paket kabartma tozu

7 su bardağı un

Açmak İçin

2 paket nişasta

İç Malzemesi İçin

300 gr ceviz yada fındık içi ( çekilmiş)

Üzeri İçin

250 gr tereyağ

Şerbeti İçin

4 su bardağı toz şeker

5 su bardağı su

Limon suyu

Yapılışı

Öncelikle hamuru İçin bütün sıvı malzemeler yoğurma kabına alınıp iyice karıştırılır.

Kontrollü şekilde un ilave edilerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurulur.

Yoğurulan hamur 10 eşit parçaya bölünür.

Bölünen hamurun her parçası yine 10 eşit parçaya bölünür.

Bu şekilde bölünerek 100 tane küçük beze hazırlanır. (kolaj size yardımcı olacaktır)

Bu parçalar tek tek tabak büyüklüğünde açılarak nişasta serpilip 10 ar 10 ar üst üste koyulur.

10 lu oluşturulan parçalar merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açılır.

Açılan hamur fırın tepsisine yerleştirilip çekilmiş ceviz içi serpilir.

Hamur bitene kadar aynı işleme devam edilip aralarına ceviz içi serpiştirilir.

Keskin bir bıçak yardımı kesilip üzerine eritilmiş tereyağı eşit şekilde dökülür.

180 derecede ısıtılmış fırına koyulup hafif  kızartılıp, fırın  ayarı 150 düşürülür. (ara katlarını

kontrol ederek pişmesi sağlanır)

Şerbeti hazırlanıp ılımaya bırakılır.Soğuk baklavaya ılık şerbet dökülür.AFİYET OLSUN.



.


31 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. Nefis görünüyor... Uğraştığınıza değmiş...Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten yüz kat mı tebrikler elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten 100 kat teşekkür ederim

      Sil
  4. Bizim baklavalar da zeytinyağlı ve 100 kat kadar, çok katlı yapılır ama iç malzemesi olarak badem konulur.Tarifinizi okuyunca '' memleket neresi '' diye baktım ama bulamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memleketim İzmir annem zeytinyağlı yapar,teşekkürler

      Sil
  5. Normalde baklava sevmem ama ev baklavasına bayılırım. Ah bir de yapabilsem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözünüz korkmasın sakın denemelisiniz mutlaka..

      Sil
  6. Off nasıl canım çekti hem de 100 kat... Ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim keşke ikram edebilseydim sevgiler

      Sil
  7. Ellerinize sağlık,bu tabak bende olmalıydı :) Muhteşem bir görüntü...

    YanıtlaSil
  8. nasıl uğraşmışsınız ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz uğraştırdı ama sonucu uğraşa değiyor.

      Sil
  9. Ellerinize sağlık olsun maşallah zahmetli ama keyifli bir emek:)

    YanıtlaSil
  10. Ev yapimi baklava uzerine baska tatli tanimam cok zordur ama tum ugraslara degiyor gercekten ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  11. Evde yapılan baklavaları çok severim ellerinize sağlık süper olmuş :)

    YanıtlaSil
  12. muhteşem görünüyor büyük bir emek harcanmış elinize saglık Lezzettramvayı

    YanıtlaSil
  13. Kat kat çıtır çıtır harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlıkçok güzel gözüküyor bende aranıza yeni katılmış sayılırım elifce.blogspot.com
    sizde bloğumu ziyaret edip takipçilerime katılırsanız ve fikirlerinizi paylaşırsaanız sevinirim

    YanıtlaSil