Malzemeler
Pandispanya Keki İçin
4 tane yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Ara Kreması İçin
1 tane yumurta
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket bitter çikolata
1 paket vanilya
Damla Çikolata
Üst Ganaj İçin
2 paket krem şanti
1 paket bitter çikolata
Süslemesi İçin
Çikolatalı top draje şeker
Yapılışı
Pandispanyası için yumurta ve şeker köpürüp katılaşana kadar çırpılır.
İçine un ve kabartma tozu elenip, tahta bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırılıp un karışıma yedirilir.
Pişirme kabı iyice yağlanıp hazırlanan karışım eşit şekilde kalıba dökülür.
180 dereceli ısıtılmış fırında pişirilir. (kürdan testinden geçene kadar)
Kreması için
Süt ve bitter çikolata hariç diğer krema malzemeleri tencereye eklenip çırpılır.
Yavaş yavaş süt eklenerek çırpmaya devam edilir,
Hazırlanan krema ocağa alınıp kısık ateşte pişirilir.
1 paket bitter çikolata eklenerek, pişen kremada eriyene kadar karıştırılır.
Ganaj için krem şanti paketin üzerindeki açıklama göre hazırlanıp, 2 yemek kaşığı ara kremasına
eklenip kremanın açılması sağlanır.
1 paket bitter çikolata benmari usulü eritilip 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ eklenir.
Soğuyan kek eşit şekilde ortasından 3 parçaya ayrılır.(kolaj size yardımcı olacaktır)
Tabanına ve ara katlarına krema sürülerek damla çikolata serpiştirilir.
Üst ganaj için pastanın her tarafına krem şanti sürülüp spatula yardımı ile düzeltilir.
En son üzerine erittiğimiz benmari usulü çikolata dökülüp kürdan yardımıyla çikolataya şekil verilir.
Çikolata drajelerle süslenip buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır.
ayy nefis görünüyor ellerine sağlık ♥ pastanın her türüne bayılırım
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilNasıl da güzel görünüyor! Çikolatalı pastayı çok seviyorum. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilBomba olmuş çok güzel. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim
SilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilBu nasıl bir şey yaaa (:
YanıtlaSilÇok teşekkürler.
Silnefis görünüyor elinize sağlık..
YanıtlaSilMaşallah ne güzel kabarmış pandispanya :) Görüntü de harika, elinize sağlık, sevgiler...
YanıtlaSiloffff çok cezbedici kışkırtıcı görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler.
Sil4 kaşık un???? Ne kadar azmış. Denemeli bunu. Kalıbının büyüklüğü ne kadardı acaba. Çok güzel kabarmış çünkü...
YanıtlaSilevet 4 kaşık un var içinde, kalıbın ebatı 25 cm teşekkürler
SilNefis nefis...
YanıtlaSilÇok güzel gerçekten. Elelrinize sağlık..Bir dilimine kim hayır diyebilir ki.:)
YanıtlaSilValla yeme de yanında yat olmuş bu.
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
olsa da yesem dedim nefis görünüyor :)
YanıtlaSilne kadar şık olmuş, elinize sağlık
YanıtlaSilgüzel bir tarif olmuş
YanıtlaSilBilgilendirici Bir yazı olmuş teşekkürler.
http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/
ellerine sağlık
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Ufff bu ne güzel bir pasta, ellerinize sağlık, müthiş görünüyor ;)
YanıtlaSilmeşakatli bir iş sonucu ortaya çıkan güzellik elinize sağlık çok güzel görünüyor bir dilim almak isterdim
YanıtlaSilNefis görünüyor eline sağlık canım takipteyim sevgilerle...
YanıtlaSilNefis görünüyor.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş canım.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilKeki bile kabartamayan ben bunu asla yapamam sanırım :) Şelale gibi çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilÇok beceriklisiniz bayıldım görüntüsüne , eminim tadıda bir o kadar nefisstir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler..