ÇİKOLATALI PASTA


Malzemeler

Pandispanya Keki İçin

4  tane yumurta

4 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu




Ara Kreması İçin

1 tane yumurta

2,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı toz şeker

1 paket bitter çikolata

1 paket vanilya

Damla Çikolata

Üst Ganaj İçin

2 paket krem şanti

1 paket bitter çikolata


Süslemesi İçin

Çikolatalı top draje şeker

Yapılışı

Pandispanyası için yumurta ve şeker köpürüp katılaşana kadar çırpılır.

İçine un ve kabartma tozu elenip, tahta bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırılıp un karışıma yedirilir.

Pişirme kabı iyice yağlanıp hazırlanan karışım eşit şekilde kalıba dökülür.

180 dereceli ısıtılmış fırında  pişirilir. (kürdan testinden geçene kadar)

Kreması için

Süt ve bitter çikolata hariç diğer krema malzemeleri tencereye eklenip çırpılır.

Yavaş yavaş süt eklenerek çırpmaya devam edilir,

Hazırlanan krema ocağa alınıp  kısık ateşte pişirilir.

1 paket bitter çikolata eklenerek, pişen kremada eriyene kadar karıştırılır.

Ganaj için krem şanti paketin üzerindeki açıklama göre hazırlanıp, 2 yemek kaşığı ara kremasına

eklenip kremanın açılması sağlanır.

1 paket bitter çikolata benmari usulü eritilip 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ eklenir.

Soğuyan kek  eşit şekilde ortasından 3 parçaya ayrılır.(kolaj size yardımcı olacaktır)

Tabanına ve ara katlarına krema sürülerek damla çikolata serpiştirilir.

Üst ganaj için pastanın her tarafına krem şanti sürülüp spatula yardımı ile düzeltilir.

En son üzerine erittiğimiz benmari usulü çikolata dökülüp kürdan yardımıyla çikolataya şekil verilir.

Çikolata drajelerle süslenip buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır.







30 yorum:

  1. ayy nefis görünüyor ellerine sağlık ♥ pastanın her türüne bayılırım

    YanıtlaSil
  2. Nasıl da güzel görünüyor! Çikolatalı pastayı çok seviyorum. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Bomba olmuş çok güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. nefis görünüyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Maşallah ne güzel kabarmış pandispanya :) Görüntü de harika, elinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. offff çok cezbedici kışkırtıcı görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  8. 4 kaşık un???? Ne kadar azmış. Denemeli bunu. Kalıbının büyüklüğü ne kadardı acaba. Çok güzel kabarmış çünkü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet 4 kaşık un var içinde, kalıbın ebatı 25 cm teşekkürler

      Sil
  9. Çok güzel gerçekten. Elelrinize sağlık..Bir dilimine kim hayır diyebilir ki.:)

    YanıtlaSil
  10. Valla yeme de yanında yat olmuş bu.
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. olsa da yesem dedim nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  12. ne kadar şık olmuş, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. güzel bir tarif olmuş
    Bilgilendirici Bir yazı olmuş teşekkürler.


    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık
    www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  15. Ufff bu ne güzel bir pasta, ellerinize sağlık, müthiş görünüyor ;)

    YanıtlaSil
  16. meşakatli bir iş sonucu ortaya çıkan güzellik elinize sağlık çok güzel görünüyor bir dilim almak isterdim

    YanıtlaSil
  17. Nefis görünüyor eline sağlık canım takipteyim sevgilerle...

    YanıtlaSil
  18. Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel olmuş canım.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  20. Keki bile kabartamayan ben bunu asla yapamam sanırım :) Şelale gibi çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  21. Çok beceriklisiniz bayıldım görüntüsüne , eminim tadıda bir o kadar nefisstir. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil