AY ÇÖREĞİ


Klasik tatlardan biridir ay çöreği, bana çocukluğumu 

hatırlatır.Bir çok kişiyi de eminim çocukluğuna 

götürüyordur.Çocukken okul çıkışı  pastaneye uğrar 

alırdım.Keyifle yiyerek evin yolunu tutardık.Bu  tarifte 

pastane raflarındaki çöreği aratmayacak yapımı kolay, tadı  nefis 

bir çörek ..Deneyin kalan kek ve kurabiyelerinizi değerlendirmek 

içinde güzel bir alternatif..




Malzemeler

Hamur İçin

125 gr tereyağ

1 tane yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı süt

1 paket instant kuru maya

4,5 su bardağı un

İç Malzemesi

1 Paket baton kek yada evde yaptığınız artan kekleri kullanabilirsiniz.

1 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı toz şeker

1 su bardağı  kuru üzüm

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin

1 yumurta sarısı

Yapılışı
Öncelikle süt bir cezvenin içinde ısıtılır.
Isıtılan süte toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır , ağzı çay tabağı ile kapatılarak (mayanın çözdürülmesi  sağlanır)
Hamur malzemeleri  ve çözdürülen maya yoğurma kabına alınır.
Kontrollü şekilde un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
20 dk kadar dinlenmeye bırakılır.
İç malzemenin hepsi bir kabın içine alınıp karıştırılır.
Dinlemen hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparılıp uzun ve ince şekilde açılır.
Kolaj size yardımcı olacaktır.
Açılan hamurun ortasına  iç harçtan koyulup kapatılır, ay şekli verilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatal yardımı ile üstü hafifçe çizilir.
180 derecede kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..






19 yorum:

  1. Farklı tatlar denemeyi seviyorum.. Çocuklarım da her seferinde yeni lezzetleri tecrübe etmiş oluyorlar böylelikle... Herkes halinden memnun...:) Bunu da deneyeceğim...Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Himmm buradan bakınca nefis görünüyor... Tadını merak ettim şimdi :) Ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. nar gibi kızarmış nefisss gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. nefis görünüyor.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık nefis görünüyor hadi siz de yapın der gibi:))

    YanıtlaSil
  6. Çocukken aldığımda üzerindeki fındıklardan başlardım, eve gelince çayı sütü beklemez devam ederdim. Nasıl severim anlatamam. Başarbilirim yapmayı umarım.
    Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık gerçekten güzel bir lezzet

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşım pastanecyiydi. Kalan her şeyi katarlardı. Ben de lezzeti de oradan geliyor işte.
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Geçmişte bir kere denediğim bir lezzet bu. Nedense gerisi gelmemişti. Yapıp çocuklara da tattırmalı. Ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık nefis görünüyor bende çok severim ay çöreğini hep pastaneden almışımdır evde yapmayı hiç düşünmedim ,tarifiniz çok güzel ayrıca kalan kekleri kullanılması çok güzel :))

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyor, süper kabarmış

    YanıtlaSil
  12. Çok severim elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. çok güzel olmuş kesin deeyeceğim ay çörek ten başka pastanaye gittiğimde yemem favorimdir :) Sevgiler Lezzet Tramvayı

    YanıtlaSil
  15. elinize sağlık çok güzel ay çöreği deyince kıymalı vb olarak var bende tarifler hep yapılacaklar listesinde sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. ne güzel bir lezzettir ay çöreği çok iştah açıcı ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Çok lezzetli duruyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Gerçekten bende çocukluğumdan beri çok severim ay çöreğini.Şimdi kızlarımda çok seviyor.Tatilim başlasın da bir deneyelim bakalım :)

    YanıtlaSil