Klasik tatlardan biridir ay çöreği, bana çocukluğumu
hatırlatır.Bir çok kişiyi de eminim çocukluğuna
götürüyordur.Çocukken okul çıkışı pastaneye uğrar
alırdım.Keyifle yiyerek evin yolunu tutardık.Bu tarifte
pastane raflarındaki çöreği aratmayacak yapımı kolay, tadı nefis
bir çörek ..Deneyin kalan kek ve kurabiyelerinizi değerlendirmek
içinde güzel bir alternatif..
Malzemeler
Hamur İçin
125 gr tereyağ
1 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 paket instant kuru maya
4,5 su bardağı un
İç Malzemesi
1 Paket baton kek yada evde yaptığınız artan kekleri kullanabilirsiniz.
1 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Öncelikle süt bir cezvenin içinde ısıtılır.
Isıtılan süte toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır , ağzı çay tabağı ile kapatılarak (mayanın çözdürülmesi sağlanır)
Hamur malzemeleri ve çözdürülen maya yoğurma kabına alınır.
Kontrollü şekilde un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
20 dk kadar dinlenmeye bırakılır.
İç malzemenin hepsi bir kabın içine alınıp karıştırılır.
Dinlemen hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparılıp uzun ve ince şekilde açılır.
Kolaj size yardımcı olacaktır.
Açılan hamurun ortasına iç harçtan koyulup kapatılır, ay şekli verilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatal yardımı ile üstü hafifçe çizilir.
180 derecede kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..
Farklı tatlar denemeyi seviyorum.. Çocuklarım da her seferinde yeni lezzetleri tecrübe etmiş oluyorlar böylelikle... Herkes halinden memnun...:) Bunu da deneyeceğim...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHimmm buradan bakınca nefis görünüyor... Tadını merak ettim şimdi :) Ellerinize emeğinize sağlık
YanıtlaSilnar gibi kızarmış nefisss gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor.ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor hadi siz de yapın der gibi:))
YanıtlaSilÇocukken aldığımda üzerindeki fındıklardan başlardım, eve gelince çayı sütü beklemez devam ederdim. Nasıl severim anlatamam. Başarbilirim yapmayı umarım.
YanıtlaSilElinize sağlık:)
ellerinize sağlık gerçekten güzel bir lezzet
YanıtlaSilArkadaşım pastanecyiydi. Kalan her şeyi katarlardı. Ben de lezzeti de oradan geliyor işte.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler
Geçmişte bir kere denediğim bir lezzet bu. Nedense gerisi gelmemişti. Yapıp çocuklara da tattırmalı. Ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor bende çok severim ay çöreğini hep pastaneden almışımdır evde yapmayı hiç düşünmedim ,tarifiniz çok güzel ayrıca kalan kekleri kullanılması çok güzel :))
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, süper kabarmış
YanıtlaSilÇok severim elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok güzel olmuş kesin deeyeceğim ay çörek ten başka pastanaye gittiğimde yemem favorimdir :) Sevgiler Lezzet Tramvayı
YanıtlaSilelinize sağlık çok güzel ay çöreği deyince kıymalı vb olarak var bende tarifler hep yapılacaklar listesinde sevgiler
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilne güzel bir lezzettir ay çöreği çok iştah açıcı ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilÇok lezzetli duruyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilGerçekten bende çocukluğumdan beri çok severim ay çöreğini.Şimdi kızlarımda çok seviyor.Tatilim başlasın da bir deneyelim bakalım :)
YanıtlaSil