ZEYTİNYAĞLI BAKLA


Baharın en güzel sebzesidir bakla..Tabi  bakla sevenler 

için..Nedense sevilmez ve  tercih sıralamasında hep sonlardadır. 

Sevmeyenler hayatında hiç bakla yemeği yapmayanlar  

tabularınızı yıkın ve sofralarınızda mutlaka yer verin bu nefis 

tarife..


Malzemeler

1 kğ bakla

1 tane kuru soğan

3 dal taze soğan

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytin yağ

2 yemek kaşığı un

1 tane limon

tuz

2 tane kesme şeker

Yapılışı

Bakla temizlenerek yarım limon sıkılmış  suda ıslatılır.

Tencereye  zeytin yağ eklenip kızdırılır.

Kızdırılan yağa küçük küçük doğranmış kuru soğan , taze soğan ve sarımsak eklenip sotelenir.

Yıkanıp süzdürülen bakla soğanlara ilave edilir.

Şeker ve tuz ilave edilip tencerenin ağzı kapatılıp 5 dk pişirilir.(baklanın rengi dönene kadar)

2 yemek kaşığı un 2 su bardağı su yarım limon suyu çırpılır..

Baklanın üzerine ilave edilip orta ateşte pişmeye bırakılır.

Piştikten sonra ince kıyılmış dereotu ve yoğurt ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..







17 yorum:

  1. Tam zamanı Ellerinize sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  2. bende pek sevmem ama görüntü harika ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Çoook severim ben de bu gün pişirdim aynı şekilde herkes farklı şekillerde pişiriyor benim tarzım sizinkinden ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun sizede, baklanın en sevdiğim halidir.

      Sil
  4. yanına da sarımsaklı yoğurt.. ohhh misss... ellerin dert görmesinn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yoğurt gerçekten çok yakışıyor baklaya..

      Sil
  5. Ellerinize sağlık.. Çok severim Bakla yemeğini...

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık, ben bakla yemeyenlerdenim....

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor , elinize sağlık

    YanıtlaSil