ZEYTİNYAĞLI BAKLA
Gönderen
Sofradabuluşalım
Baharın en güzel sebzesidir bakla..Tabi bakla sevenler
için..Nedense sevilmez ve tercih sıralamasında hep sonlardadır.
Sevmeyenler hayatında hiç bakla yemeği yapmayanlar
tabularınızı yıkın ve sofralarınızda mutlaka yer verin bu nefis
tarife..
Malzemeler
1 kğ bakla
1 tane kuru soğan
3 dal taze soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytin yağ
2 yemek kaşığı un
1 tane limon
tuz
2 tane kesme şeker
Yapılışı
Bakla temizlenerek yarım limon sıkılmış suda ıslatılır.
Tencereye zeytin yağ eklenip kızdırılır.
Kızdırılan yağa küçük küçük doğranmış kuru soğan , taze soğan ve sarımsak eklenip sotelenir.
Yıkanıp süzdürülen bakla soğanlara ilave edilir.
Şeker ve tuz ilave edilip tencerenin ağzı kapatılıp 5 dk pişirilir.(baklanın rengi dönene kadar)
2 yemek kaşığı un 2 su bardağı su yarım limon suyu çırpılır..
Baklanın üzerine ilave edilip orta ateşte pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra ince kıyılmış dereotu ve yoğurt ile servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
Tam zamanı Ellerinize sağlık nefis olmuş.
YanıtlaSilTeşekkürler..
Silellerinize sağlık, nefis
YanıtlaSilTeşekkürler..
Silbende pek sevmem ama görüntü harika ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim..
SilÇoook severim ben de bu gün pişirdim aynı şekilde herkes farklı şekillerde pişiriyor benim tarzım sizinkinden ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAfiyet olsun sizede, baklanın en sevdiğim halidir.
Silyanına da sarımsaklı yoğurt.. ohhh misss... ellerin dert görmesinn
YanıtlaSilTeşekkür ederim, yoğurt gerçekten çok yakışıyor baklaya..
SilEllerinize sağlık.. Çok severim Bakla yemeğini...
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
SilEllerinize sağlık, ben bakla yemeyenlerdenim....
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
Silçok güzel görünüyor , elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler..
Sil