Kim demiş evde Beyti kebabı yapılmaz diye ...Evde daha lezzetli
oluyor. Baştan siz sormadan açıklama yapayım yufkalar kuru
olmuyor ve kıyma pişiyor. Daha önce lavaşlı beyti kebabı
denemiştim evde, köftesini tavada pişirip yapıyorum.Yufka ile
bende ilk defa yaptım sonuçtan memnun kalıp paylaşmak
istedim tereddüt etmeden deneyebilirsiniz..Lavaşlı Beyti
kebabınına en yakın zamanda bloğumda paylaşacağım inşallah..
Malzemeler
2 tane yufka
500 gr kıyma
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Kimyon
Çok az kekik
Maydanoz
Tuz
Sosu İçin
Tereyağ
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı
Kıyma yoğurma kabına alınıp üzerine soğan ve sarımsak rendelenir.
Baharatlar ilave edilip ince kıyılmış maydanoz ile iyice yoğurulup dinlenmeye bırakılır.
Yufka düz bir zemine serilip ortadan ikiye kesilir.
Uzun olan tarafına köfte harcı yerleştirilip sarılır.
Verev şeklinde kesilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
200 dereceli fırında 30 dk kadar yufkalar kızarana kadar pişirilir.
Sos tenceresine arzu ettiğiniz miktarda tereyağ ve sıvı yağ eklenip kızdırılır.
Kızdırılan yağa 1 yemek kaşığı salça eklenerek kavrulur.
Yarım çay bardağı su ile salça açılıp pişirilir.
Köfte pişince üzerine sos dökülerek yoğurt ile servis yapılır.
Nefis görünüyor canım istedi inanınki.. Ellerinize sağlık. Yufkalı beyti hep aklımda olan bir tarif Yapıp yazamadım bir türlü bloğuma. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilTeşekkür ederim ..
SilHarika olmuş mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık....
YanıtlaSilTeşekkürler mutlaka denemenizi tavsiye ederim..
SilNefis görünüyor ;ellerinize sağlık:
YanıtlaSilTeşekkürler..
Sildışarıda yediğimiz lezzetleri evde de yapmak harika, ne güzel bir lezzet ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim evde içinde ne olduğunu bilerek tüketmek daha keyifli..
YanıtlaSil