Kolayca hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem pratik bir tarif..
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü (inceltilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 diş sarımsak
Tuz
2 adet tavuk göğsü (inceltilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı
Öncelikle fileto yapılmış ve inceltilmiş tavuk göğüslerini bir kabın içine alınır.
Baharatlar, süt, sarımsak ve zeytinyağ ile birlikte harmanlanıp tavuk etlerinin üstüne sos yedirilir.
En az 1 saat ağzı kapalı bir şekilde tavuk etlerinin marine olması sağlanır.
Dinlendirdikten sonra teflon tavada (hiç yağ koyulmadan) ızgara gibi pişirilir.AFİYET OLSUN..
ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilEllerinize sağlık..terbiye malzemeleri de çok hoşuma gitti. Sarımsakla kekiğin nefis bir tat kattığına eminim. çok da güzel kızarmış.. Afiyetler olsun.. Sağlıkla tüketin...Sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilEllerinize sağlık..terbiye malzemeleri de çok hoşuma gitti. Sarımsakla kekiğin nefis bir tat kattığına eminim. çok da güzel kızarmış.. Afiyetler olsun.. Sağlıkla tüketin...Sevgiler...
YanıtlaSilHem pratik hem görüntüsü çok leziz elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilTavuk hem de soslu! favorim:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
SilÇok pratik ve leziz görünüyor.
YanıtlaSilPratik ve kurtarıcı bir tarif teşekkür ederim..
Silellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSil