TAVADA SOSLU TAVUK



 Kolayca hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem pratik bir tarif..

Malzemeler
2 adet tavuk göğsü (inceltilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı  kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı  süt
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 diş sarımsak
Tuz


Yapılışı
Öncelikle fileto yapılmış ve inceltilmiş  tavuk göğüslerini bir kabın içine alınır.
Baharatlar, süt, sarımsak ve zeytinyağ ile birlikte harmanlanıp tavuk etlerinin üstüne sos yedirilir.
En az 1 saat ağzı kapalı bir şekilde tavuk etlerinin marine olması sağlanır.
Dinlendirdikten sonra teflon tavada (hiç yağ koyulmadan)  ızgara gibi pişirilir.AFİYET OLSUN..



12 yorum:

  1. Ellerinize sağlık..terbiye malzemeleri de çok hoşuma gitti. Sarımsakla kekiğin nefis bir tat kattığına eminim. çok da güzel kızarmış.. Afiyetler olsun.. Sağlıkla tüketin...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık..terbiye malzemeleri de çok hoşuma gitti. Sarımsakla kekiğin nefis bir tat kattığına eminim. çok da güzel kızarmış.. Afiyetler olsun.. Sağlıkla tüketin...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Hem pratik hem görüntüsü çok leziz elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Tavuk hem de soslu! favorim:)

    YanıtlaSil
  5. Çok pratik ve leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratik ve kurtarıcı bir tarif teşekkür ederim..

      Sil
  6. ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil