PEYNİRLİ KATMER POĞAÇA


Çay saatlerinin vazgeçilmezi poğaçalar...Mayalı olunca yumuşacık, birde tereyağ olunca 

milföy gibi kat kat nefis oluyor.Bir kere tadanın tekrar istediği şahane bir lezzet...

Malzemeler
1 yumurta (sarısı hamurun üstüne)
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından az sıvıyağ
Kuru maya (instant kuru maya)
1  yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi
Peynir (arzu ettiğiniz çeşit)
Yarım demet maydanoz
Hamura Sürülmesi İçin

Tereyağ

Yapılışı
Öncelikle süt bir cezvenin içinde ısıtılır.
Isıtılan süte toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır , ağzı çay tabağı ile kapatılarak (mayanın kabarması sağlanır)
Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır.
Kontrollü şekilde un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Hamur 30 dk dinlendirilir.
Tereyağ çok kızdırılmadan eritilir.
Dinlenen hamur 10 eşit parçaya bölünür.
Her parçası tatlı tabağı büyüklüğünde açılarak tereyağ ile yağlanıp 5 sıra olana kadar aynı işleme devam edilir..
Üst üste koyulan hamurlar tekrar açılarak  (çok bastırmadan ) 12 eşit parçaya kesilir. 
Her parçasına iç harç koyulup rulo şeklinde sarılır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür.
180 dereceli ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..





3 yorum:

  1. peynirli lezzetleri çok severim ellerine sağlık peynirli katmer poğaçalar nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Poğaçanın her türünü çok severim... Mayalı poğaça Mayasız poğaça katmerlisi nasıl olursa olsun yeterki poğaça olsun :) Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Yıllar önce çok sık yaptığım bir tarifti.Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil