PASTANE USULÜ KURABİYE(TUZLU)


Herkesin Kandili Mübarek olsun..Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah..

Eğer kandil ikramı için mutfağa girmediyseniz bu nefis tarifi denemenizi tavsiye ederim.. 


Malzemeler

125 gr tereyağ

1 yumurta (sarısı hamura akı üstüne)

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı sirke

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 paket kabartma tozu

Tuz

3 su bardağı kadar un




Yapılışı

Üzeri İçin

1 yumurta akı

Susam 

Yapılışı

Yoğurma kabında tereyağ, sıvı yağ, sirke ve şeker iyice karıştırılır.

Kontrollü şekilde un ilave edilerek yoğurmaya başlanır.

Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurulur.

Cevizden daha büyük parçalar koparılıp şekil verilir.

Kurabiye önce yumurta akına batırılıp,  sonra susama bulanır.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip 160 derecede pişirilir..AFİYET OLSUN






10 yorum:

  1. Sirkeli tuzlu kurabiye ye bayılırım.. eminim pastanedekiler den daha lezzetli olmuştur.. elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Bende benzerini yapıyorum. Harika olmuşlar.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık yapsam kocaman bir tabak yesem ne güzel olurdu:)) ama Drlar kilo vereceksin diyorlar:)))
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Hakikatten pastane vitrini görür gibi oldum :) Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık, müthiş görünüyor :)

    YanıtlaSil
  7. Sizin de kandiliniz hayırlı olsun, kurabiyeler nefis görünüyor, ellerinize sağlık, allah kabul etsin.

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem görünüyor bir tabak rica etsem :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar. Tariflerinizin hepsini cok begendim, ellerinize kollariniza saglik :) Begenerek takipteyim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Enfes görünüyor, ellerinize sağlık

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil