Herkesin Kandili Mübarek olsun..Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah..
Eğer kandil ikramı için mutfağa girmediyseniz bu nefis tarifi denemenizi tavsiye ederim..
Malzemeler
125 gr tereyağ
1 yumurta (sarısı hamura akı üstüne)
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Tuz
3 su bardağı kadar un
Yapılışı
Üzeri İçin
1 yumurta akı
Susam
Yapılışı
Yoğurma kabında tereyağ, sıvı yağ, sirke ve şeker iyice karıştırılır.
Kontrollü şekilde un ilave edilerek yoğurmaya başlanır.
Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Cevizden daha büyük parçalar koparılıp şekil verilir.
Kurabiye önce yumurta akına batırılıp, sonra susama bulanır.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip 160 derecede pişirilir..AFİYET OLSUN
Sirkeli tuzlu kurabiye ye bayılırım.. eminim pastanedekiler den daha lezzetli olmuştur.. elinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Bende benzerini yapıyorum. Harika olmuşlar.
YanıtlaSilellerinize sağlık yapsam kocaman bir tabak yesem ne güzel olurdu:)) ama Drlar kilo vereceksin diyorlar:)))
YanıtlaSilellerinize sağlık
Hakikatten pastane vitrini görür gibi oldum :) Elinize sağlık..
YanıtlaSilLezzetli görünüyor.Ellerine sağlık..
YanıtlaSilElinize sağlık, müthiş görünüyor :)
YanıtlaSilSizin de kandiliniz hayırlı olsun, kurabiyeler nefis görünüyor, ellerinize sağlık, allah kabul etsin.
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor bir tabak rica etsem :) Elinize sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar. Tariflerinizin hepsini cok begendim, ellerinize kollariniza saglik :) Begenerek takipteyim.
YanıtlaSilSevgiler
Enfes görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
tolunay