KIYMALI HÜNKAR BEĞENDİ




Hünkar beğendi en sevdiğim et yemekleri arasında.Yapımı ile çok pratik, lezzeti

tartışılmaz bir yemek .Patlıcan bu tarifle  nasıl  şahane bir lezzete dönüşüyor.

Denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz demektir.



Malzemeler

3 tane közlenmiş bostan patlıcan

3 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tepeleme un

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
Kıyma Harcı İçin
250 gr kıyma
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Pul biber 
Tuz
Yapılışı
Közlenen patlıcanlar doğrama tahtası üzerinde küçük küçük  kıyılır.
Üstüne yarım çay bardağı süt ilave edilip 10 dk bekletilir.
Geniş bir tavada sıvı yağ ve tereyağ kızdırılıp içine un ilave edilip kokusu çıkana kadar kavrulur.
Patlıcanlarda ilave edilip, kavurmaya devam edilir.(5 dk kadar)
Sonra süt yavaş yavaş ilave edilip sürekli karıştırılır.(koyulaşana kadar)
Kaşar ve tuz eklenip  ocaktan alınır..
Kıyma harcı için soğan küp küp doğranır.
Sıvı yağ ile sotelenir, kıyma ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
Kavrulan kıymaya salça ve baharatları ilave edilir (5 dk ) kavrulup ocaktan alınır.
Servis tabağına önce beğendi , daha sonra hazırlanan  kıyma  koyulup servis yapılır.Afiyet olsun..
















3 yorum:

  1. En sevdiğim yemeklerden birisidir.. Tarifinizi mutlaka deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Beğendisi olduktan sonra kıymalı da olur etli de elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Et sevmediğimden sanırım et yemekleri konusundaki bilgim de çok azdır. Bu hiç denemediğim bir tarif...ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil