FIRINDA TAVUK KAPAMA



Çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz akşam yemeklerinizde sofralarınızı şenlendirecek nefis bir tarif ...



Malzemeler

Arzu ettiğiniz miktarda tavuk eti

2 su bardağı pirinç

10 tane arpacık soğan

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kekik

3 su bardağı tavuk suyu

Tereyağ

Zeytinyağ

Tuz

Yapılışı

Öncelikle tavuk eti yıkanıp tuz ile birlikte haşlanır.

2 su bardağı pirinç tuz eklenerek sıcak su ile ıslatılıp nişastasından arınması sağlanır.

Arpacık soğan, sarımsak  temizlenip pilav tenceresinde tereyağ ve zeytin yağ ile sotelenir.

Yıkanıp süzdürülen pirinç ilave edilip kavrulur.

Baharatlarıda ilave edilip ocaktan alınır.

Fırın kabına kavrulan pirinç yerleştirilir.

Pirinçlerin üzerine haşlanmış tavuk etleri hafif bastırılarak yerleştirilir.

Üzerine 3 su bardağı tavuk suyu  eklenir.( su ölçüsü değişebilir fırında su kaybı daha fazla olduğu

için kendi yaptığınız ölçüden 1 bardak fazla su koymanızı öneririm )

180 derecede pilav suyunu çekene kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..








6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık nefis görünüyor....

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok yaparım afiyetle de yeriz. Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok ama çok güzel olmuş tavuklu böyle şık tarifler davetler için kurtarıcı oluyor ellerine sağlık nefis

    YanıtlaSil
  5. Offff çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil