BAL KABAKLI MUHALLEBİ
Gönderen
Sofradabuluşalım
Bal kabağını sezonu bitmeden bir kere daha pişirmek istedim,
Bal kabağıyla yapılan bütün tatlı çeşitlerini çok severim,
özellikle kireçte olanı, bu tarifte hafif ve çok lezzetli
sezonu bitmeden denemenizi tavsiye ederim..
Ben biraz ölçüyü abartmışım koca bir tencere tatlı oldu,
tüketmek içinde bu hafta bol bol bal kabaklı tatlı tariflerini yapıp
sizlerle paylaşabilirim.
Malzemeler
Bal kabağı Püresi İçin
500 gr (temizlenmiş hali) Bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
Muhallebi Malzemesi İçin
1 kg süt
1 Su bardağı Toz şeker
6 Yemek kaşığı nişasta
1 kutu süt kreması
Damla Sakızı
Yapılışı
Bal kabağı temizlenip tencereye küp küp doğranır.
Üzerine şekeri ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.(yumuşayana kadar)
Muhallebi için, bütün malzemeler tencerede çırpılır, orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.
Piştikten sonra süt kreması ilave edilir.
Krema iyice muhallebiye yedirilip ocaktan alınır.
Pişen Bal kabağı çatalla ezilerek püre haline getirilir.
Kuplara 1 sıra kabak püresi 1 sıra muhallebi (en üstede muhallebi hafif soğuyunca) kabak püresi
gelecek şekilde yerleştirilir.
Üstüne çekilmiş ceviz içi, fındık, (arzu ettiğiniz şekilde) süsleyip soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN..
Resim süper olmuş kabak tatlılarını çok severim ellerinize sağlık afiyet olsun :)
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilÇok güzel görünüyor benim de en Sevdiğim tatlılardan
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilRenk ve lezzet cümbüşü.
YanıtlaSilGerçekten öyle teşekkür ederim.
SilBal kabağının içine girdiği her şey süper oluyor çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilBenim sevdiğim bir tatlı bu. Ama benim oğluşlar sevmediğinden pek yapılmıyor evde...Ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
Silellerine sağlık. Bu tarifi böyle porsiyonluk sunmak güzel fikir.
YanıtlaSilPorsiyon halinde daha şık duruyor sunumu kolay oluyor, teşekkür ederim.
SilEllerinize sağlık.. bal kabağı hiç pişirmemiştim.. Çok güzel görünüyor...Rengi bile bir harika.:)
YanıtlaSilMutlaka denemelisiniz, teşekkür ederim.
SilEllerinize sağlık.. bal kabağı hiç pişirmemiştim.. Çok güzel görünüyor...Rengi bile bir harika.:)
YanıtlaSilTatlının tek kişilik porsiyonlarda olması da çok iyi fikir, elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
Silçok da severim, şimdi eşime yarın pazara bak varsa al bu güzelliği bir de ben yapayım dedim:))))
YanıtlaSilŞimdiden afiyet olsun size sevgiler..
Silharika görünüyor elinize sağlık :-))
YanıtlaSilTeşekkürler..
Silmaharet budur
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgiler..
SilUffff çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSil