YUMURTA KAPAMA


Hafta sonu kahvaltılarının keyfi bir başka olur, bütün aile bir arada 

olur biz hanımlar kahvaltıya  sıcak ne çıkarsak diye düşünür 

dururuz.Yumurtada kahvaltı sofralarımızın baş tacı... 

Kahvaltı için haşladığımız yumurta biraz baharat ve tereyağ ile 

nasıl mükemmel bir lezzete dönüşüyor..Denemenizi tavsiye 

ederim..




Malzemeler

Arzu ettiğiniz miktarda yumurta

2 yemek kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı nane

Yarım çay kaşığı kimyon

Kekik

Tuz

Yapılışı

Öncelikle yumurta haşlanıp kabuğu soyulur.

Yumurtalar ortadan ikiye bölünür.

Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ eklenip kızdırılır.

1 çay kaşığı toz biber eklenip ardından kesilen yumurtalar tavaya kapatılır.

3 dk kadar pişirilip diğer baharatları eklenir.

Ocaktan alınıp sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN..





3 yorum:

  1. bunu çok merak ediyorum denemedim önerirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi tavsiye ederim sizde çok seveceksiniz eminim..

      Sil
  2. Kahvaltı soframızın vazgeçilmezi çok sık yaparım.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil