ŞİŞ MANTISI


Bugün pratik  bir o kadarda lezzetli bir tarif paylaşmak 

istiyorum...Bu tarifi çok sık yapıyorum evde yufkaları 

değerlendirmede ilk aklıma gelen tariftir. Her yapışımda 

dört yufka sarıyorsam iki  tanesini kıymalı iki tanesini boş 

sarıyorum ikiside çok lezzetli oluyor. Dilerseniz boş sarıp 

yoğurtladıktan sonra bile iç harcını kendi arzunuza göre kavurup 

 üzerine döküp servis yapabilirsiniz.İçeriğini istediğiniz gibi 

değiştirebilirsiniz.Tek püf noktası yufkalar hafif soğumadan 

kesinlikle üzerine yoğurt dökmemektir.Yoksa yufka çıtırlığını 

kaybedecektir..




Malzemeler

4 tane yufka

100 gr kıyma

1 tane kuru soğan

Karabiber

Tuz

Sos İçin

1 kase yoğurt 

1 diş sarımsak

Tereyağ

Kırmızı toz biber

Kızartmak İçin

Sıvıyağ

Yapılışı

Öncelikle iç harcı için  kıymanın içine 1 tane kuru soğan rendelenip karabiber ve tuz ile karıştırılır.

Yufkalar üst üstte koyularak dikdörtgen şeklinde kesilir.

Yufkanın bir ucuna iç harç koyularak 1 kat sarılıp şiş koyularak sarılır.

Sarılan yufkanın ucuna su sürülerek yapışması sağlanır.(açılmaması için)

Yufkanın içinden şiş çıkarılarak küçük küçük kesilir.

Bütün yufka bu şekilde sarılarak hazırlanır.

Uygun bir tavada sıvıyağ kızdırılır.

Kızdırılan yağda hazırlanan yufkalar kızartılıp havlu kağıt ile fazla yağı alınır.

Tereyağ kırmızı toz biberle yakılır.

Kızartılan yufkanın üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağ döküp servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..





5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık :) Şekliyle farklı bir mantı tarifi olmuş.Nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Çok farklı olmuş. Mantıyı kim sevmez ki... Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık lezzetli olmaz mı hiç:)

    YanıtlaSil
  4. İlginçmiş ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  5. Ben de bu yufkaları haşlanmış tavukla birleştirip salata olarak tüketiyorum..Nefis bir lezzet oluyor..Bu hali de güzel..Çıtır çıtır yufkaların sesini duyar gibiyim..Ellerinize sağlık.Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil