PEYNİRLİ KABAK MÜCVERİ


 Mücveri bilmeyen yoktur,   kıvamını tutturmakta çok zordur.Ölçülerde kendi kullandığım

ölçüleri yazdım. Mücverde ne kadar ölçü vermek doğru onuda bilmiyorum. Tarifin içine giren

yumurtanın ebatından tutunda kabağın cinsine kadar ölçüleri etkileyebiliyor.En önemlisi de kabağın

suyu iyi sıkılmazsa içine daha fazla un alması ve  mücver tadından çıkması.Verdiğim ölçülerde

hamurunuzu yinede kıvamsız buluyorsanız çok az un ekleyebilirsiniz.


 Malzemeler

3 tane kabak

1 tane kuru soğan

1 demet dereotu

1 demet maydanoz

1 yumurta

1 kase beyaz peynir

Karabiber

Pul biber

Çok az kimyon (isteğe bağlı)

1,5 su bardağı un

Yarım su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Öncelikle kabak ve kuru soğan  geniş bir kaba rendelenir.

Suyu iyice sıkılarak ayrı bir kaba alınır.

Üstüne 1 yumurta 1 kase peynir ince kıyılmış yeşillikler eklenir.

Baharatlar ve un ilave edilip yarım su bardağı süt iyice karıştırılır.

Tavaya sıvı yağ eklenip kızdırılır.

Kızdırılan yağa kaşık yardımı ile mücver harcı dökülür.

Kızarana kadar pişirilip kağıt havlu üzerine koyularak fazla yağı alınır.

Yoğurt ile servis yapılır.Afiyet olsun








4 yorum:

  1. bayılırım mücvere, ellerinize sağlık.

    sevgiler,

    tolunay

    YanıtlaSil
  2. çocuklarımın en sevdiği şeydir mücver..zaman içinde pirinçlisinden taze soğanlısına,havuçlusundan nanelisine 1001 çeşide yaklaştım :)) son zamanlarda daha az kalori içermesi için mücver karışımını az yağlanmış tart kalıbına dökerek fırında yapıyoyorum..sebzeli kiş tadında oluyor tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok severim mücveri eline sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık,hazır evde kabak varken yarın mücver günü olsun :)

    YanıtlaSil