PEYNİRLİ AY ÇÖREĞİ


Görüntüsü ve tadı ile herkesin beğenisini alacak puf puf mükemmel bir tarif ...




Malzemeler
1 yumurta (sarısı hamurun üstüne)
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından az sıvıyağ
Kuru maya (instant kuru maya)
1  yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi
Peynir (arzu ettiğiniz çeşit)
Yarım demet maydanoz
Pul biber
Karabiber
Yapılışı
Öncelikle süt bir cezvenin içinde ısıtılır.
Isıtılan süte toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır , ağzı çay tabağı ile kapatılarak (mayanın kabarması sağlanır)
Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınır.
Kontrollü şekilde un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Hamur 30 dk dinlendirilir.
Dinlenen hamur 4 eşit parçaya bölünüp, merdane yardımıyla açılır.
Bıçak yardımıyla 8 parçaya kesilir.
Her parçasına iç harç koyulup rulo şeklinde sarılır, kıvrılıp ay şekli verilir..
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür.
180 dereceli ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..




11 yorum:

  1. mayalı poğaçalar ayrı bir leziz oluyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık ne kadar da güzel görünüyor acıktım sanırım bende :)

    YanıtlaSil
  3. Daha önce deneyip çok memnun kaldığım bir tarif bu.Gerçekten harika kabarıyor ve çok lezzetli oluyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Şekil çok hoş olmuş, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. en bu mayalama işinde hiç iyi deilim. Ama sizin tarifi bi deneyesim geldi. Çünkü mükemmel görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayalı hamurlarda hamurun olabildiğince yumuşak ve dinlenmiş olması önemli başka hiç bir özelliği yok mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Sevgiler..

      Sil