KEKİKLİ POĞAÇA




Nefis mis kokulu  poğaça tarifiyle herkese selam olsun...

Kekiği daha önce yemeklerinizde mutlaka kullanmışsınızdır.Birde 

poğaça hamurunuza eklemenizi şiddetle tavsiye ederim..Böyle bir 

lezzet yok, benim için yeri doldurulamaz bir baharat  kekik, 

severek kullanıyorum mutfağımda özellikle kahvaltı sofralarında.. 

Malzemeler

2 su bardağı süt

1 Su bardağı bardağı sıvı yağ

1 paket instant maya veya yaş maya

2 yemek kaşığı kekik

1 yemek kaşığı çörek otu

2 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar)


İç Malzeme

Tereyağ

Üstü İçin

1 tane yumurta sarısı

Susam yada mavi haşhaş 

Yapılışı

Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya 

karıştırılır, ağzı kapatılıp mayanın

kabarması sağlanır.

Yoğurma kabına un, sıvı yağ tuz ve maya eklenip çok 

yumuşak kıvamda hamur elde edilir.

Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü 


kapalı şekilde bekletilir.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp 


açılır.

İçine yarım çay kaşığı tereyağ sürülerek yuvarlanır, 
yağlı 

kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN.. 






8 yorum:

  1. Of mis gibi pofuduk pofuduk görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. kekik çayını çok severim. poğaçada kullanmak fikri de hoş olabilir... Teşekkürler....)))

    YanıtlaSil
  3. Güzel ve degişik bir tat vermiştir kekik poğacaya..Denemek lazım.Elinize saglık..

    YanıtlaSil
  4. İlk kez duydum ama güzel olacağını düşünüyorum.
    Güzel fikir ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Puf puf çok güzel görünüyor ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  6. kekik çok kullandığım bir baharat poğaçada da güzel olur, eline sağlık deniycem..

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel kabarmışlar,görüntü harika.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil