Nefis mis kokulu poğaça tarifiyle herkese selam olsun...
Kekiği daha önce yemeklerinizde mutlaka kullanmışsınızdır.Birde
poğaça hamurunuza eklemenizi şiddetle tavsiye ederim..Böyle bir
lezzet yok, benim için yeri doldurulamaz bir baharat kekik,
severek kullanıyorum mutfağımda özellikle kahvaltı sofralarında..
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 Su bardağı bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya veya yaş maya
2 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı çörek otu
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar)
İç Malzeme
Tereyağ
Üstü İçin
1 tane yumurta sarısı
Susam yada mavi haşhaş
Yapılışı
Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya
karıştırılır, ağzı kapatılıp mayanın
kabarması sağlanır.
Yoğurma kabına un, sıvı yağ tuz ve maya eklenip çok
kabarması sağlanır.
Yoğurma kabına un, sıvı yağ tuz ve maya eklenip çok
yumuşak kıvamda hamur elde edilir.
Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü
kapalı şekilde bekletilir.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp
açılır.
İçine yarım çay kaşığı tereyağ sürülerek yuvarlanır, yağlı
kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN..
Of mis gibi pofuduk pofuduk görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkekik çayını çok severim. poğaçada kullanmak fikri de hoş olabilir... Teşekkürler....)))
YanıtlaSilGüzel ve degişik bir tat vermiştir kekik poğacaya..Denemek lazım.Elinize saglık..
YanıtlaSilİlk kez duydum ama güzel olacağını düşünüyorum.
YanıtlaSilGüzel fikir ellerinize sağlık.
Puf puf çok güzel görünüyor ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilkekik çok kullandığım bir baharat poğaçada da güzel olur, eline sağlık deniycem..
YanıtlaSilÇok güzel kabarmışlar,görüntü harika.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilellerinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSil