KARNIYARIK



Malzemeler

1 kg patlıcan

250 gr kıyma

2 tane orta boy kuru soğan

2 tane sivri biber

2 diş sarımsak

2 tane domates (rendelenmiş)

Maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber

Tuz

1 yemek kaşığı salça




Yapılışı

Öncelikle patlıcanlar alacalı soyulur.

30 dk kadar tuzlu suda bekletilir.( yağ çekmemesi için)

Bekledikten sonra iyice yıkanıp kağıt havlu ile kurulanması sağlanır.

Sıvıyağ da hafif pembeleşene kadar kızartılıp fırın kabına yerleştirilir.

İç Harcı İçin

Kuru soğan biber sarımsak ince ince doğranıp çok az sıvıyağ da sotelenir.

Üzerine kıyma eklenip kıymanın da iyice kavrulması sağlanır.

2 tane rendelenmiş domates ve baharatlar eklenip 5 dk daha pişirilip ocaktan alınır.

İç harcın üstüne ince kıyılmış maydanoz eklenip harmanlanır.

Hazırlanan iç harç patlıcanların tam ortası kesilerek içine doldurulur.

1 yemek kaşığı salça sıcak su ile açılarak fırın kabına (patlıcanların arasına) dökülür.

180 derecede 20 dk kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..









3 yorum:

  1. Karnıyarık en sevdiğim yemeklerden birisi, süper gözüküyor ;)
    Olsa da yesek dedirtti yani, elinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  2. yaz lezzetlerinin en sevilen tarifi ben bu tarifi çok az sıvı yağ ile aynen sizin yaptığınız gibi fırında közlüyorum nefis oluyor böyle hemde sağlık dostu ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çoook severim ama bu aralar diyet sebebiyle yiyemiyorum...

    YanıtlaSil