KARIŞIK SEBZE KEBABI



Tarifte özellikle malzeme ölçüsü yazmadım Arkadaşlar....Deneyenler kişi sayısına göre 

malzeme kullanabilir.Bu nefis tarif soğan kebabı tarifidir sadece soğan ve köfteden 


oluşur.Çocuklarım soğan yemediği için araya patates ve patlıcan ekledim.Dilerseniz 


sadece soğanla yada çocuklarınız için patates ekleyebilirsiniz.Yıllardır bu 

şekilde hazırlarım sebze kebabını ev halkı ve ikram ettiğim misafirlerimden hep tam not 


almıştır.


Malzemeler

 Dana kıyma

Patates

Orta boy kuru soğan

Patlıcan

Sıvı yağ

Karabiber

Tuz

Sos İçin

1 Yemek kaşığı salça

3 Yemek kaşığı nar ekşisi

1 su bardağı su

Yapılışı
   
Öncelikle köfte için kıyma tuz ve karabiber iyice  yoğurulur

Ceviz büyüklüğünde köfteler elde edilir.

Soğanların en üst kabuğu temizlenip ortadan ikiye bölünür. (bütün soğanlar bu şekilde hazırlanır)

Patates ve patlıcanlar dilim dilim kesilir.

Hazırlanan köfteler soğanların  iç kısmına (fotoğraftaki gibi ) yerleştirilir.

Patates ve patlıcanların arasınada  köfte sıralanır.

Yağlanan fırın tepsisine dizilir.

1 çay bardağı su ekleyip,üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir.

200 derecede fırında pişirilir.

Pişmesine yakın 1 bardak su , 3 yemek kaşığı nar ekşisi , 1 

yemek kaşığı salça, baharat ve tuz iyice karıştırılarak

sos hazırlanır.

Sos yemeğe ilave edilip. (20 dk daha pişirilir) AFİYET OLSUN.




27 yorum:

  1. Harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Of inanılmaz lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Şahane bir kebab olmuş. Çok leziz olduğu belli.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Yemeden yanında yat cinsinden olmuş ellerinize sağlik...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık.. Ben de bu yemeği yaparken çeşitlendirmeyi tercih ediyorum... her zevke hitap ediyor. çok da leziz pişiyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çeşit olunca ev halkının damak tadınada hitap edebiliyoruz.

      Sil
  6. elinize sağlık insanın iştahını kabartıyor

    YanıtlaSil
  7. gece bakma gafletinde bulundum
    nefisssss gözükyor ellerinize sağlık
    soğanların kabukla konulmasının özel bir sebebi var mı yada püf noktası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orjinal tarifi bu şekilde olduğu için bende böyle yapıyorum dileyen kabuğundan arındırıp yapabilir.Sevgiler..

      Sil
  8. Ellerinize sağlık nefis olmuş

    YanıtlaSil
  9. Soğanları bütün bütün koymak iyi fikirmiş, süper görünüyor tepsi:))

    YanıtlaSil
  10. Nefis görünüyor..Soğan kebabını bir kere yaptım ama patlıcan ve patatesli çok sık yaparım.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Bu akşam ne yapacağıma karar verdim harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir ana yemek afiyet olsun şimdiden..

      Sil
  12. Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil