Tarifte özellikle malzeme ölçüsü yazmadım Arkadaşlar....Deneyenler kişi sayısına göre
malzeme kullanabilir.Bu nefis tarif soğan kebabı tarifidir sadece soğan ve köfteden
oluşur.Çocuklarım soğan yemediği için araya patates ve patlıcan ekledim.Dilerseniz
sadece soğanla yada çocuklarınız için patates ekleyebilirsiniz.Yıllardır bu
şekilde hazırlarım sebze kebabını ev halkı ve ikram ettiğim misafirlerimden hep tam not
almıştır.
malzeme kullanabilir.Bu nefis tarif soğan kebabı tarifidir sadece soğan ve köfteden
oluşur.Çocuklarım soğan yemediği için araya patates ve patlıcan ekledim.Dilerseniz
sadece soğanla yada çocuklarınız için patates ekleyebilirsiniz.Yıllardır bu
şekilde hazırlarım sebze kebabını ev halkı ve ikram ettiğim misafirlerimden hep tam not
almıştır.
Malzemeler
Dana kıyma
Patates
Orta boy kuru soğan
Patlıcan
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Sos İçin
1 Yemek kaşığı salça
3 Yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı su
Yapılışı
Öncelikle köfte için kıyma tuz ve karabiber iyice yoğurulur
Ceviz büyüklüğünde köfteler elde edilir.
Soğanların en üst kabuğu temizlenip ortadan
ikiye bölünür. (bütün soğanlar bu şekilde hazırlanır)
Patates ve patlıcanlar dilim dilim kesilir.
Hazırlanan köfteler soğanların iç kısmına (fotoğraftaki gibi ) yerleştirilir.
Patates ve patlıcanların arasınada köfte sıralanır.
Yağlanan fırın tepsisine dizilir.
1 çay bardağı su ekleyip,üzerine biraz sıvı yağ
gezdirilir.
200 derecede fırında pişirilir.
Pişmesine yakın 1 bardak su , 3 yemek kaşığı
nar ekşisi , 1
yemek kaşığı salça, baharat ve tuz iyice karıştırılarak
yemek kaşığı salça, baharat ve tuz iyice karıştırılarak
sos hazırlanır.
Sos yemeğe ilave edilip. (20 dk daha pişirilir)
AFİYET OLSUN.
Elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilHarika görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilOf inanılmaz lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim..
SilSüper olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
SilŞahane bir kebab olmuş. Çok leziz olduğu belli.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Teşekkür ederim..
SilYemeden yanında yat cinsinden olmuş ellerinize sağlik...
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
SilEllerinize sağlık.. Ben de bu yemeği yaparken çeşitlendirmeyi tercih ediyorum... her zevke hitap ediyor. çok da leziz pişiyor....
YanıtlaSilEvet çeşit olunca ev halkının damak tadınada hitap edebiliyoruz.
Silelinize sağlık insanın iştahını kabartıyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
Silgece bakma gafletinde bulundum
YanıtlaSilnefisssss gözükyor ellerinize sağlık
soğanların kabukla konulmasının özel bir sebebi var mı yada püf noktası
Orjinal tarifi bu şekilde olduğu için bende böyle yapıyorum dileyen kabuğundan arındırıp yapabilir.Sevgiler..
SilEllerinize sağlık nefis olmuş
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
SilSoğanları bütün bütün koymak iyi fikirmiş, süper görünüyor tepsi:))
YanıtlaSilNefis görünüyor..Soğan kebabını bir kere yaptım ama patlıcan ve patatesli çok sık yaparım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgiler
Teşekkür ederim..
SilBu akşam ne yapacağıma karar verdim harika görünüyor:)
YanıtlaSilÇok güzel bir ana yemek afiyet olsun şimdiden..
Silellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil