İZMİR KÖFTE


Malzemeler

Köfte harcı İçin

500 gr kıyma

1 tane kuru soğan

1 su bardağı çekilmiş ekmek içi

1 çay kaşığı karabiber

1,5 çay kaşığı kimyon

1 yumurta

Tuz

Sos İçin

2 tane domates

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

2 su bardağı su

Diğer malzemeler

Patates

Yeşil Biber

Yapılışı

Öncelikle köfte harcı malzemeleri iyice yoğurulup 3o dk kadar dinlenmeye bırakılır.

Dinlenen  harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp köfteler  hazırlanır.

Patateslerin kabuğu soyularak halka halka dilimlenir.

Fırın kabına bir sıra patates 1 sıra köfte olarak dizilir.

(Dilerseniz köfte ve patatesi hafif sıvı yağ da kızartabilirsiniz)

Fırında İzmir köfte yapıldığı zaman kızartma yapmıyorum , tencerede yapıldığı zaman mutlaka

kızartılması lazım)

Sosu için sos tenceresine zeytin yağ koyulup kızdırılır.

Kızdırılan yağa  2 tane domates rendesi 1 yemek kaşığı salça ilave edilip kavrulur.

2 su bardağı sıcak su eklenip karabiber ve tuzu ilave edilip kaynayıncaya kadar ocakta tutulur.

Pişen sos köfte ve patateslerin üzerine dökülür.

Domates ve biber dilimlenip yemeğin üzerine koyulur.

 200 derecede kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..




6 yorum:

  1. Nefis görünüyor. Ailece en çok sevdiğimiz yemektir.Ellerinize sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. İzmir'li olarak ,çok severim İzmir köfteyi.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Hımmmm sevilmez miiii:)) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık sevlmez mi ? bir İzmir'li olarak daha çok beğendim

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık size anne diyebilirmiyim :) Ben mutfak konusunda beceriksiz bir anneyim de :)

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık harika görünüyor :)

    YanıtlaSil