DERE OTLU POĞAÇA


Malzemeler

125  gr tereyağ

1 su bardağı yoğurt

2 tane yumurta

2 paket kabartma tozu

2 çorba kaşığı sirke

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 kase beyaz peynir

1 demet dereotu

Tuz

Üzeri İçin

1 tane yumurta sarısı

Aldığı kadar un  (yaklaşık 3 su bardağı kadar)

Yapılışı

Öncelikle oda ısısındaki tereyağı  yoğurt ,yumurta ve sıvı yağ  iyice çırpılır.

Daha sonra sirke, ince kıyılmış dereotu, peynir, kabartma tozu ve tuz ilave edilir.

Yavaş yavaş kontrollü şekilde un ilave edilip yoğurulur.

Yumuşak bir hamur elde edilir.

Hazırlanan hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparılıp şekil verilir.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN..







4 yorum:

  1. En kisa surede deneyeceğim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ne zamandır yapmıyordum hatırlattın.)Eline sağlık bayılırım ben:))

    YanıtlaSil
  3. Poğaçalar nefis görünüyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil