BÖRÜLCE SALATASI



Ege li olarak müptelası olduğum bir lezzet börülce, hem tazesi hem kurusu..Daha bu nefis bakliyatı

denemeyenler arkadaşlar çok şey kaçıyorsunuz... İster çay saatlerinizde ister akşam yemeklerinde

doyurucu enfes bir lezzet. En önemli püf noktası yağını ve ekşisini börülce sıcakken dökmek

sosunu içine  almasını sağlamaktır.




Malzemeler

1 su bardağı kuru börülce

2 tane közlenmiş kırmızı biber

3 dal taze soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Taze nane

2 tane domates

1 tane salatalık

Sos İçin

Limon

Zeytinyağ

Tuz

Pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı

Börülce basınçlı bir tencereye koyulup üzerini geçecek kadar su eklenip haşlanır.(10 dk)

Bütün yeşillikler ince ince doğranır.

Domates salatalık közlenmiş biber küp küp doğranıp geniş bir kaba alınır.

Haşlanan börülce soğuk suda siyah suyundan arındırılıp süzgeçte süzdürülür.

Servis tabağına alınıp doğranan malzemeler ve sos ile harmanlanır.AFİYET OLSUN..






4 yorum:

  1. Tazesini çok severim ben börülcenin. Hatta İstanbil'da üniversite kazanıp ta gittiğimde "buranın pazarlarında börülce yok" olmuştum...

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor, hem lezzetli hemde çok sağlıklı ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Yemek olarak yapılınca sevmesemde bu şekilde bayılırım! Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. harika bir salata bu:))) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil