TAVADA SOSLU USKUMRU



 Bir balık sever olarak   ızgara tadında nefis bir tarif sizlere..

 Uskumru şubat ayı gelince yağını kaybetmeye başlarmış, bir çok balıktan daha yüksek oranda omega

3 içerdiğini duymuştum. O zaman yağını ve lezzetini kaybetmeden bu lezzetli balığı mutlaka

tüketmek gerekir değil mi ?

Uskumru balığı için  sizlerle küçük bir detay daha paylaşmak istiyorum, balıklar temizlendikten sonra

mutlaka kontrol edin, karın yüzeyindeki siyah bölgeler ve pıhtılaşmış kan parçalarından arınmış

olmalı. Aksi halde piştikten sonra balığınızın tadı acı olur.




Malzemeler

İstediğiniz miktarda Uskumru

Sos İçin

1 yemek kaşığı biber salçası

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Zeytin yağ

Yapılışı

Öncelikle balıklar temizlenip fileto şekline getirilir.

Yıkanıp tuzlandıktan sonra suyunun süzülmesi sağlanır.

Küçük bir kapta salça, sarımsak, kekik, karabiber ve zeytin yağ ile sos hazırlanır.

Hazırlanan sos balıklarla  marine edilir.(30 dk)

Balık tavası ocağa alınıp çok az sıvı yağ ile yağlanır.

Kızdırılan tavaya balıklar koyulup pembeleşene kadar  kızartılır. Afiyet olsun..

(Tek tarafı pişmeden kesinlikle çevrilmemeli)





7 yorum:

  1. Çok nefis bir goruntu ellerınıze sağlık.Bilgileride not ettim aklıma :)

    YanıtlaSil
  2. Himmm nefis gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..http://smyrnaiiz.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. kusura bakmayın linki de yapıştırmışım :))) takibiniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Balığın her türlüsüne bayılırım .Nefis görünüyor <3

    YanıtlaSil
  6. NÇok lezzetli görünüyor Ellerinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil