TAVADA ÇÖP ŞİŞ



Huzurlu bir hafta sonu dilerim arkadaşlar...Tatil nedeniyle tariflerime ara vermiştim, tatil bitti

 tekrar mutfağımda tencereler  kaynamaya başladı..Bugün size nefis ve pratik bir tarifim var, çöp şişi

evde kolayca hazırlayabilir, dilerseniz  derin dondurucuda saklayabilir, bugün ne

pişirsem krizlerine alternatif oluşturabilirsiniz.. Ben tavada pişirdim arzu ederseniz fırının ızgara

ayarında da pişirebilirsiniz...



Malzemeler
Yarım kilo tavuk göğsü
Çöp şiş çubuğu
Sos İçin
1 diş sarımsak
1 Yemek kaşığı kırmızı toz biber
İsteğe bağlı karabiber, kekik
Tuz
Zeytin yağ
Yapılışı
Tavuk eti kuşbaşılık doğranıp çöp  şişlere dizilir.( çok sıkı olmadan)
Sos için geniş bir kapta zeytin yağ, kırmızı toz biber, sarımsak ve  tuz iyice karıştırılır.
Hazırlanan çöp şişler sosa bulanarak yarım saat dinlendirilir.
Geniş bir tavanın her tarafı 1 yemek kaşığı kadar  yağ ile yağlanıp kızdırılır.
Kızdırılan tavaya çöp şişler koyulup orta ateşte her tarafı eşit şekilde pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır. AFİYET OLSUN..




http://www.yemekustalari.net/tavada-cop-sis.html

16 yorum:

  1. Oy oy oy. Nasıl lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Tek kelime ile nefisss görünüyor.Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  3. Nefis.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık süper görünüyor canım istedi şimdi bak :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık şahane görünüyorrr :)

    YanıtlaSil
  7. Valla süper görünüyor evde yapması kolay ve daha sağlıklı ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık süper görünüyor

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler güzel yorumlarınız için ..

    YanıtlaSil
  10. Hem sağlıklı hem kolay hemde lezzetli..Daha ne olsun afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık çok hafif ve sağlıklı bir tarif olmuş :))

    YanıtlaSil
  12. Benimde favori tariflerimden çöp şiş.Birde çabucak tüketiliverir.. Anne sofraya oturmadan bakarsınız bitmiş. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

    YanıtlaSil
  13. Yo yo açken okumamalıyım sizi. :)

    YanıtlaSil
  14. benimde sık yaptığım bir tariftir, pratik oluyor gerçekten ellerinize sağlık

    YanıtlaSil