PEYNİRLİ PİŞİ





Malzemeler

2 tane yumurta

1 tatlı kaşığı karbonat

4 su bardağı un

Aldığı kadar yoğurt

Tuz

İç Harç İçin

1 kase böreklik peynir

1 demet maydanoz

Yapılışı

Yoğurma kabına yumurta, un, tuz koyulur.
Karıştırılarak yavaş yavaş yoğurt  ilave edilerek yoğrulur. (kontrollü şekilde)
Kulak memesi yumuşaklığında yoğurulan hamur 3o dk kadar dinlendirilir.
Merdane yardımıyla açılır.
Su bardağının ağzı ile  hamur kesilir.
İçine iç harçtan koyulup poğaça şeklinde kapatılır.
Tavaya  sıvı yağ koyulup kızdırılır.
Kesilen hamurlar kızgın yağda kızartılır.
Dilerseniz daha büyük açabilir çiğ börek şeklinde hazırlayabilirsiniz.. AFİYET OLSUN…





5 yorum:

  1. Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık çay yanında ziyafet keyfi afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. ama bu olmaz yaa işyerindeyim cok canım cekti :) anneme sipariş vereyim bari :)) ellerinize sağlıkkkkk

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetlidir eminim . Hamur kızartmalarında karbonat 1 numaradır. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. ah nasıl severim pişiyi :) ellerinize saplık :)

    YanıtlaSil