NAR SOSLU MUHALLEBİ


Muhallebi İçin Malzemeler
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 silme yemek kaşığı un
1 paket süt kreması

Meyve Sosu  İçin
1 tane rondo dan çekilmiş nar
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için ve alt tabanı için
1 tane temizlenmiş nar
Yapılışı
1 tane nar rondodan geçirilip  üzerine 1 su bardağı su ,2 yemek kaşığı toz şeker ,2 yemek kaşığı nişasta eklenerek  sos tenceresinde koyulaşana kadar pişirilir. Muhallebi malzemeleri uygun bir tencerede  karıştırılarak  orta  ateşte pişirilir.Kupların en altına nar taneleri koyup,üzerine muhallebi dökülür,muhallebinin üstüne hazırladığımız  nar sosunu ekleyip ,en son  nar taneleriyle süsleyip servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.


13 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. vişneli yapardım , artık narla da yaparım demekkkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi tavsiye ederim sevgiler..

      Sil
  3. ahh ahh gece girmemeliyim şu mailime,post bilgisi geliyor ve tıklama desem de kendime dayanamıyorum vee gece gece yine can çekiyor:)) ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Sunum şahane canım ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil