KOZA MANTILI KÖFTE

 

Koza mantısını çok sık yaparım, bu sefer kıymayı içinde değil, üzerinde köfte şeklinde kullanmak

istedim.Yanına birde ince patates dilimleyip kızarttım nefis ve çok bereketli bir bir yemek çıktı

ortaya. Yaptığım yemeğe bir isim bulamadım, yufkadan dolayı koza mantılı köfte koydum..Çok

beğendim ve sizinle de paylaşmak istedim .Deneyenlere şimdiden kolay gelsin..




Malzemeler

Koza Mantı İçin

2 adet yufka


Köfte İçin

500 gr kıyma

1 tane yumurta

Çekilmiş bayat ekmek

1 tane kuru soğan

Karabiber

Kimyon

Tuz

Sos İçin

2 tane domates

2 yemek kaşığı tereyağ

Karabiber

Tuz

1 kase sarımsaklı yoğurt


Yapılışı

Öncelikle yufkalar küçük küçük kesilip sigara böreği şeklinde sarılır.( içi boş şekilde)

Uçları su ile iyice kapatılır.

Köfte harcı malzemeleri iyice yoğurulup küçük küçük top şeklinde köfteler hazırlanır.

Küçük bir tavada tereyağ kızdırılır, içine 2 tane rendelenmiş domates eklenip, karabiber ve tuz ile sos hazırlanır.

Kızartma tenceresine sıvı yağ eklenip kızdırılır.

Sarılan yufkalar ve hazırlanan köfteler  kızartılıp servis tabağına alınır.

Üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırlanan domates sosu dökülerek servis yapılır.AFİYET OLSUN..

(Dilerseniz ince ince doğranmış patates kullanabilirsiniz)











3 yorum: