KIYMALI SOĞAN DOLMASI


Hayır ve bereketli bir gününüz olsun inşallah arkadaşlar.Daha önce zeytinyağlı soğan dolması tarifini sizlerle

 paylaşmıştım,İlk defa denediğim kıymalı soğan dolması tarifi, favori dolma tariflerinin arasında hemen yer aldı.

 Açıkça söyleyeyim yaparken bu kadar beğeneceğimi zannetmiyordum.Sumak öyle bir lezzet kattı ki bu kadar

lezzetli olacağını düşünmemiştim.İnşallah sizde deneyip beğenirsiniz.Bu tarifi sebzelerle birleştirip, geliştirmek

 istiyorum, iyi sonuçlar alırsam mutlaka sizlerle paylaşırım..




Malzemeler
10 tane orta boy soğan
150 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
Maydanoz
Dereotu (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Pul biber
Tuz
Zeytinyağ
Pişirmek için
Sıcak su
1 tatlı kaşığı  sulandırılmış sumak
Yapılışı
Öncelikle soğanlar dış kabuğundan arındırılır.
Ağızları kapak şeklinde kesilerek dışında 2 kat kalana kadar oyulur. (kapaklar pişerken üzerine koyulur)
Tencereye su koyulup kaynatılır.
Soğanlar kaynar  suda 5 dk haşlanıp soğuk suda şoklanır.
İç harç için oyulan soğanların iç kısımları doğrama tahtasına alınarak ince ince kıyılır.
Uygun bir kapta kıyma, yıkanmış pirinç, ince kıyılmış maydanoz,1 yemek kaşığı salça, baharatlarla birlikte harmanlanır.
Zeytin yağ  ve tuz ilave edilerek iç harç hazırlanır.
Haşlanan soğanlar iç harç ile doldurulup tencereye dizilir.
1 tatlı kaşığı sumak sulandırılıp soğanların üstüne  dökülür.
Soğanların üzerine tabak kapatılır.
Tencereye soğanların yarısına kadar su  eklenir.
Orta ateşte soğanlar yumuşayana   kadar  pişirilir. AFİYET OLSUN..



24 yorum:

  1. Ellerinize sağlık harika görünüyor...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. zeytinyağlısını çok çok severim... eminim kıymalısı da muhteşem olmuştur. Ellerinize sağlık. Görüntü anlatıyor zaten herşeyi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler emin olun kıymalı da nefis oldu.Sevgiler..

      Sil
  3. Deneyeceğim çok güzel duruyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık gayet başarılı görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım bayıldım..Dış yapraklarını çıkarıp sarma gibi sarmıştım böyle bütün hiç aklıma gelmedi..Ellerinize sağlık fotolar muhteşem..

    YanıtlaSil
  6. İlk defa sizde gördüm, duydum. Değişik bir tarif.

    YanıtlaSil
  7. bende denemiştim çok güzel oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Aaaa ben yaprak yaprak ayırıp sarıyorum.. bu şekil de de çok güzel olmuş.. elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler bu şekilde deneyin bir kere tavsiye ederim sevgiler..

      Sil
  9. Çok leziz olmalarının yanında çok ta şık görünüyorlar.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. oyy bu ne kadar iştah açıcı bir görüntü.Evdekiler yemez ama benim canım gitti.Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. ooo Şahane olmuş.. Ellerinize sağlık.. Küçük soğanla yapılıyor diye düşünüyordum. Böyle daha güzel olmuş. kIYMALI DOLMA ÇOK SEVERİM.

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık ,nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor gerçekten,katlarını ayırıp yapıyordum ben ,bu hali çok daha güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  14. Nefis olmuş. Ellerinize sağlık. Hele de kış günlerinde soğan mutlaka tüketilmesi gereken bir sebze.

    YanıtlaSil