KAPAMA PİLAV


Akşam yemeğiniz hazır mı? Akşam yemeğine ne pişirsem diye 

düşünenler...Bugün nefis bir tarifim var size hem pratik hem 

lezzetli, ana yemek olarak bile sofranızda yer  verebilirsiniz.       

Dilerseniz et yerine tavuk eti kullanabilirsiniz..




MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

250 gr kuşbaşı et

10 tane arpacık soğan

2 tane domates

2 yemek kaşığı tereyağ

5 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

Karabiber

Tuz

Yapılışı

Pirinç sıcak su ile ıslatılıp nişastasından arındırılır.(20 dk)

Kuşbaşı etler basınçlı bir tencerede yumuşayana kadar pişirilir.

Arpacık soğan ve sarımsak  temizlenip, çok az sıvı yağ ile sotelenir.

Üzerine pişen kuşbaşı etler eklenerek birlikte kavrulması sağlanır.

2 tane domates küp küp doğranarak ilave edilir.

1 yemek kaşığı salça ve baharat ve tuzu eklenerek suyu çekene kadar pişirilir.

Hazır olan harç ısıya dayanıklı bir kaba soğan ve sarımsak üstte kalacak şekilde  yerleştirilir,

Tencerenin tam ortasına ters çevrilir.

Üzerine çaydanlık su ile doldurulup ağırlık yapması için bırakılır.

Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağ ve biraz sıvı yağ  eklenip kızdırılır.

Üzerine 3 su bardağı su eklenip tuzu atılıp kaynamaya bırakılır. (su ölçüsü değişebilir)

Kaynayan suya yıkanmış pirinçler eklenip hafifçe karıştırılır.

Pilav suyunu çekene kadar pişirilir.( suyunu çektikten sonra 5 dk kadar pilavın dibini tutturursanız soğanlar hafif yanarsa daha lezzetli oluyor)

Dinlendirilen pilavın ortasındaki tabak çıkarılarak sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN..












9 yorum:

  1. Allah nıyetinizi kabul etsin.. ne güzel bir slogan seçmişsiniz.. ayrıca nefis görünüyor.. elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Şahane olmuş gerçekten. Nefis sunum albenili.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bende seviyorum. Kapamayı. tavukluda etlide. Afiyetler olsun.. Sevgiler. Ellerinize sağlık.Sofrada Buluşalım :)

    YanıtlaSil
  4. çok nefis gözüküyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. eilnize sağlık bende kitapta br tariften yaptım ama, pilav bu kadar berrak olmamıştı

    YanıtlaSil