36 KAT BÖREĞİ


Çay saatlerinizde kahvaltı sofralarınızda çıtır çıtır milföy tadında bir börek tarifine ne dersiniz..

Hafta sonu pasta kursuna gidiyorum arkadaşlar, blog yazıyor olsam da her şeyi biliyorum anlamına

gelmiyor, yeni tarifler, mutfak için yeni bilgiler öğrenmeyi seviyorum. Bu tarifte Sevgili Nurdan

Hocamın tarifi, yapımı vakit alıyor gibi gözükse de başlayınca çabuk bitiyor.

Kolajlar sakın gözünüzü korkutmasın.Yapım aşamasında çok keyif aldığımı belirtmek isterim.

Piştikten sonra hemen tadına baktım bütün favori börek tariflerimi bir anda sildi diyebilirim..

 Bu güzel tarif için teşekkürler Nurdan  Hocam..




Malzemeler

4 tane yumurta

2 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

İç harcı İçin

Böreklik peynir

1 demet maydanoz

Hamurun İçine Sürülmesi İçin

250 gr tereyağ ( margarin)

Üzeri İçin

Susam, Çörek otu

Yapılışı
Öncelikle süt ısıtılır,  maya ve toz şeker eklenip,  ağzı kapatılır.
Mayanın kabarması sağlanır.
Daha sonra yumurtaların sarısı akından ayrılarak hamura ilave edilir.
 Diğer malzemelerde  eklenip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Yoğurulan hamur 5 eşit parçaya bölünür.
Tereyağ uygun bir kapta yanmadan eritilir.
Hamur tek tek açılarak arası tereyağ ile yağlanıp zarf şeklinde kapatılır.
Her yeni açılan hamur yağlanarak ortasına bir önceki zarf şeklinde kapatılan hamur yerleştirilip tekrar
 zarf şeklinde kapatılır.
Bu şekilde hamurun hepsi hazırlanır.
Hazırlanan hamur hafif el yardımı ile açılarak kesilmeye hazır hale getirilir.
Bur da kolaj size yardımcı olacaktır.(fotoğraflar)
36 eşit parçaya bölünen hamur her parçası hafif açılarak iç harç koyulup kapatılır.
Üzerine  tereyağ sürülüp 180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN..









8 yorum:

  1. Çok ilginçmiş gerçekten..Bu ölçüleri ikiye bölüp denemek isterim..Ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli olacağına hiç kuşkum yok.Denenecekler listeme not alıyorum hemen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin olun pişman olmazsınız,,,

      Sil
    2. Emin olun pişman olmazsınız,,,

      Sil
  3. İsmini duyunca Allah 36 kat böreği kim yapacak dedim. Ama hiç ismi gibi değil daha kolay görünüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. yumurtalar ayrılıyor akı sarısı hangisi kullanılıyor,tepsi mayası gerekiyormu şimdiden teşekkürler.bloğunuz çok güzel ,ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil