ZEYTİNYAĞLI PIRASA


Merhaba Arkadaşlar..Bereketli bir gününüz olsun inşallah..

 Bizim evimizde çoğu evde olduğu gibi pırasanın değeri çok yoktur. Ev halkı tarafından sevilmese de

benim severek yediğim pırasayı çocuklarıma da burun kıvırsalar da yediriyorum.Galiba çoğu insan

tadına bakmadan pırasaya kokusu yüzünden ön yargılı yaklaşıyor. Kolayca yapılabilen bu

tarifi,  kışın bir kerede olsa yapıp, sofranızda yer verin mutlaka. İçindeki vitaminler  ve mineraller

açısından çok zengin bir sebze.Yani faydası say say bitmiyor..Şimdi pırasayı bu kadar övdükten

sonra gelelim tarifine.




Malzemeler
4 tane  pırasa
2 tane havuç
1 tane orta boy kuru soğan
1 Türk kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
6 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Dilerseniz 1 yemek kaşığı salça ekleyerek yapabilirsiniz.
Yapılışı
Pırasalar ve havuç temizlenip dilimlenir.
Tencereye zeytin yağ koyularak halka şeklinde dilimlenmiş soğan sotelenir.
Pırasa ve havuç eklenerek 5 dk kadar kavrulur.
Pirinç eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Bir kasede un, limon suyu, 6 bardak sıcak  su ile karıştırılarak  tencereye ilave edilir.
Tuz ve karabiber eklenerek sebzeler pişene kadar ocakta tutulur.AFİYET OLSUN..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder