ŞEKERPARE





Hamur Malzemeleri İçin
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr tereyağ,
 100 gr margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
Kabartma tozu , vanilya,
2 su bardağından biraz fazla un
Şerbeti İçin
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
limon
Yapılışı
İlk önce tatlının şerbeti kaynatılıp ılıması için  bekletilir.
Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, şekillendirilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürülür.
Üstü çatalla şekil verilip 170 derecede pişirilir.
Pişen şekerparenin şerbetini dökerken şurup ve şekerparenin ılık olmasına dikkat edin.( sıcak olursa tatlınız hamur olur.)
Şerbetini çeken tatlıyı istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..





1 yorum: