SALMA NOHUTLU PİLAV






Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 kase haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağ
Sıvıyağ
1 tane et bulyon yada tavuk bulyon
Tuz
Yapılışı
Pirinç sıcak su ve tuz ile ıslatılarak nişastasından arınması sağlanır.(15 dk)
Tencereye tereyağ sıvı yağ eklenerek kızdırılır.
1 kase nohut eklenerek 2 dk kadar karıştırılır.
2 su bardağı su, tuz ve bulyon eklenir. (su ölçüsü pirinç cinsine göre değişiklik gösterebilir.)
Pilavın suyu kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suya yıkanıp süzdürülen pirinç salınır.
Orta ateşte suyu çekene kadar pişirilir.AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder