PORTAKALLI REVANİ


Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


Şerbeti İçin
2,5 su bardağı  su
2 su bardağı toz şeker ( şeker oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
Yarım portakal suyu
Yapılışı
Öncelikle yumurta toz şeker ile köpürene kadar çırpılır.(tatlının yumurta kokmaması için )
En son un, vanilya, kabarma tozu ilave edilecek şekilde , malzemeler tek tek eklenip  homojen bir hamur elde edilir.
Hazırlanan tatlının hamuru yağlanmış fırın kabına dökülür.
160 derecede kürdan testinden geçene kadar pişirilir.
Şerbeti için  tencereye toz şeker, su koyulup kaynatılır.
Kaynadıktan sonra içine yarım portakal suyu sıkılıp soğumaya bırakılır.
Tatlının şerbeti dökülürken, tatlının keki  ve şerbetinin ılık olması gerekiyor. (hamur olmaması için)
Tatlıyı 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..





http://www.yemekustalari.net/portakalli-revani.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder