PİZZA



Hamur Malzemesi İçin (orta boy fırın tepsisi için 2 tepsi ölçüsüdür)
2 su bardağı süt
3,5 su bardağı kadar un
1 paket maya
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Üstü İçin Malzemeler
Dilimlenmiş Sucuk
Dilimlenmiş sosis
2 tane orta boy domates
1 tane yeşil biber
Mantar
Mısır konservesi
Karabiber
Kekik
Ketçap
Tuz
Zeytinyağ
Rendelenmiş kaşar peyniri




Yapılışı
Küçük bir tencere yada cezvede ılık süt, şeker ve maya karıştırılır.
Ağzı kapatılıp mayanın kabarması sağlanır.
Yoğurma kabına un, sıvı yağ, tuz ve maya eklenip çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.
Yoğurulan hamur mayalanana kadar sıcak bir ortamda üstü kapalı şekilde bekletilir.
Hamur mayalanırken malzemeler ince ince doğranır.
Mayalanan hamur 2 eşit parçaya bölünür.
Fırın tepsisi yağlanır.
Hamurun 1 parçası fırın tepsisine ince şekilde yayılır.
Üzerine her tarafına eşit şekilde ketçap sürülür. (dilerseniz salça ile sos hazırlayabilirsiniz)
Doğranan malzemeler hamurun üstüne yerleştirilir.
Malzemelerin üstüne kekik, tuz, zeytin yağ dökülür.
180 dereceli ısıtılmış fırında pişirilir.
Pizza piştikten sonra rendelenmiş kaşar eklenip 5 dk kadar daha fırında tutulup servis yapılır.AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. off nefis görünüyor. Kilo aldırıcaksınız bizlere :):) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler ..malesef uzak kalamıyoruz..

    YanıtlaSil