PEYNİRLİ PİŞİ


Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu yada karbonat
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam
Tuz
Alabildiği kadar un
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
İç Harcı İçin
1 kase böreklik peynir
Sosis
Maydanoz






Yapılışı
Bütün hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur. (30 dk kadar bekletilir)
İç harç için,  peynir ve maydanoz karıştırılır.
Sosis halka halka doğranır.
Hamur tezgaha alınarak 2 eşit parçaya bölünür.
1 parçası merdane yardımıyla açılır.
İçine aralıklarla iç harç ve sosis yerleştirilir.
Diğer hamur parçası da merdane yardımıyla açılarak,  iç harç koyulan hamurun üstüne kapatılır.
Şekil aparatı ile peynirli kısımlar içerİde kalacak şekilde kesilir.
Bol kızgın yağda kızartılır. AFİYET OLSUN..

http://www.yemekustalari.net/peynirli-sosisli-pisi.html

16 yorum:

  1. ımm sosis gül gibi görünmüş içinde harika yaratıcı olmuş teşekkürler ♥

    YanıtlaSil
  2. Mis gibi olmuşlar. Olsada yesek.

    YanıtlaSil
  3. Pişiye bayılırım ,ellerinize sağlık…
    Karbonatlı olmasından dolayı fazla yağ çekme gibi bir durumda olmuyor…
    Afiyetler olsun size…
    Sevgilerimi bıraktım…

    YanıtlaSil
  4. ımm miss elinzie sağlık bende klasik katlayıp çatalla bastırılır ya hep öyle yapıyordum bloglar sayesinde şekil öğrendim

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık. şekil verme tarzı da yaratıcı :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel gözüküyor.çoçuklar bayılırlar bu tarife :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık iştah açıcı sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. çok güzeller ellerinize sağlık şekilde güzel

    YanıtlaSil
  9. Nefisler ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ben kahvaltıda yemeyi sevdiğim şeylerden birini paylaşmışsınız. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler güzel yorumlarınız için..

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler güzel yorumlarınız için..

    YanıtlaSil
  13. Pişi kahvaltıda en iyi alternatif bence . Ellerinize sağlık;))

    YanıtlaSil
  14. ELİNİZE SAĞLIK :) ÇOK SEVERİM

    YanıtlaSil
  15. Kahvaltıda çayla çok güzel olur,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Olsada yesem simdi.. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil