PEYNİRLİ BAZLAMA



Malzemeler
Hamur İçin
1 kg un
Tuz
1 paket yaş maya
Ilık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
İç Harcı İçin
Böreklik peynir (1 kase)
1 tane orta boy kuru soğan
Maydanoz
Karabiber



Yapılışı
Öncelikle yoğurma kabına un alınıp ortası çukurlaştırılır.
Küçük bir kasede maya ve toz şeker ılık su ile eritilir.
Maya una ilave edilir.
Ilık su  kontrollü şekilde una ilave edilerek yoğurulmaya başlanır.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
Hazırlanan hamur mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur bezelere ayrılarak tekrar dinlendirilir. (15 dk)
İç harç için 1 tane soğan az sıvıyağ da kavrulur.
Kavrulan soğan peynir ile karıştırılarak ince kıyılmış maydanoz ve karabiber ile harmanlanır.
Dinlenen bezeler el ile açılarak içine iç harç koyulur.
Yarım ay şekli verilerek ısıtılmış teflon tavada iki tarafı çevrilerek pişirilir.
Dilerseniz üzerine  zeytin yağ sürerek servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder