PATATES TOPLARI


Malzemeler
1 kg patates
Karabiber
İsteğe bağlı kuru nane, pul biber, kimyon
Kızarmak İçin
1 tane yumurta
1 kase galeta unu
Sıvı yağ


Yapılışı
Öncelikle patatesler temizlenip kabuğu soyulur.
Basınçlı bir tencerede tuz atılarak haşlanır.
Haşlanan patatesler çatalla ezilerek baharatlarla karıştırılır.
1 tane yumurta çırpılır.
Patates harcından küçük toplar yapılır.
Toplar önce yumurtaya batırılıp, sonra galeta ununa bulanır.
Patates harcının hepsi bu şekilde hazırlanır. ( kızartırken  kolaylık olması için)
Tencereye sıvı yağ koyulup kızdırılır.
Kızdırılan yağa patates topları atılarak kızartılır.AFİYET OLSUN..


http://www.yemekustalari.net/patates-toplari-tarifi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder