PASTANE KURABİYESİ

Malzemeler
150 gr margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nişasta (mısır nişastası)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üstü İçin
Toz antepfıstığı
1 paket eritilmiş çikolata


Yapılışı
Öncelikle, toz şeker, margarin iyice çırpılır.
Çırpılan karışıma nisaşta, vanilya ,kabartma tozu, eklenip karıştırılır.
Kontrollü şekilde azar azar  un ilave edilerek yoğurulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulmaya devam edilir.
Yoğurulan hamur 15 dk kadar dinlendirilir.
Dinlendirilen hamurdan küçük küçük  bezeler koparılarak (fotoğraftaki gibi) şekil verilir.
Hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip, 160 derecede pişirilir. (kızarmadan)
Çikolata benmari usulü eritilir.
Pişen kurabiyeler önce çikolata sosuna sonra fıstığa bulanarak servis yapılır.AFİYET OLSUN.


http://www.yemekustalari.net/pastane-kurabiyesi-tarifi.html

6 yorum:

  1. Etkinligime katildiginiz icin cok tesekkur ederim sevgiler www.filizza.blogspot.com ve cok yakinda www.filizza.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Canım, bloglar arasında yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı 31 Aralık 2015 tarihine kadarı.Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Çok güzel iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık. Takibimdesin bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim bende takipteyim sizi sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, blogunuzu yen, keşfettim, kurabiyeler çok hoş görünüyor, sevgiler.

    YanıtlaSil