PAPATYA KURABİYE


Hem kolay hem eğlenceli pratik bir tarif arkadaşlar, çocuklarınızla mutfakta keyifli saatler geçirmek

için güzel bir alternatif ..




Malzemeler
1 tane yumurta
125 gr margarin yada tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un (un ölçüsü değişebilir)
1 kutu bonibon
Yapılışı
Uygun bir kapta tereyağ, yumurta, pudra şekeri iyice karıştırılır. (kurabiye için önemli bir püf noktadır)
Nişasta, kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek yoğurulur.
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğrulmalıdır.
Hamur merdane yardımıyla açılır.
Çiçek kalıbıyla kesilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Tam ortasına hafif batırılarak bonibon yerleştirilir.
150 derecede  ısıtılmış fırında,  kızarmadan pişirilir.AFİYET OLSUN..
NOT: Fırın kesinlikle 150 dereceyi geçmemeli bonibonların çatlamaması için.





2 yorum: