OTEL USULÜ CACIK


Malzemeler
4 tane salatalık
1 diş sarımsak
1 kase kese yoğurdu
Taze nane
Dere otu
Zeytin yağ
Tuz

Yapılışı
Salatalıklar soyulup dilim dilim kesilir.
Kese yoğurdu bir kasede su ile açılır. (kıvamı koyu  olacak şekilde)
1 diş sarımsak ve tuz  karıştırılır.
Dereotu, nane ince ince doğranır.
Dilimlenen salatalıkların üzerine yoğurt ve yeşillikler eklenip karıştırılır.
Üzerine zeytin yağ döküp servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN….





Butarifimhttp://www.yemekustalari.net/otel-usulu-cacik.htmlyayınlanmıştır.

2 yorum:

  1. yoğun kıvamlı olmuş, böylesi daha doyurucu ve daha besleyici

    YanıtlaSil
  2. Evet süzme yoğurt olunca kıvamı daha güzel oluyor..

    YanıtlaSil