NOHUT YAHNİSİ


Malzemeler
2 su bardağı nohut
250 gr kuşbaşı et
4 tane küçük soğan
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ



Yapılışı
Bir gün önceden nohutlar ıslatılır.
Islatılan nohutlar basınçlı bir tencerede sarı suyu çıkana kadar haşlanır.
Tencerede zeytin yağ ile soğanlar sotelenir.
Et kuşbaşı şeklinde doğranır, soğanlara ilave edilip kavrulur.
Kavrulan etlere nohut ilave edilip 5 dk kadar nohutlar et ile harmanlanır .
Salça eklenip, yeteri kadar suyu ve tuzu koyulur.
Karabiber eklenip pişmeye bırakılır.(20 dk)AFİYET OLSUN..


http://www.yemekustalari.net/nohut-yahnisi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder